PREDSTAVLJANJE OTVARANJA PODRUŽNICE CZOO „JURAJ BONAČI“ NA BRAČU

on .

Usluge rane intervencije kao mjera Zavoda za socijalni rad od lipnja 2023.godine biti će dostupne roditeljima i djeci u prostorima Srednje škole Brač gdje će biti smješten podružni Odjel za pružanje izvaninstitucionalnih usluga rane intervencije. Brojni stručnjaci, organizacije, institucije i udruženja intenzivnom suradnjom i podrškom omogućili su ovaj  veliki korak ka osnaživanju i poticanju dječjeg ranog razvoja i podršci obitelji i roditeljstvu.

Posebne zahvale idu Gđi. Mirjani Nižetić iz Udruge roditelja Brački Pupoljci koja je pokrenula priču, ravnateljici CZOO Juraj Bonači Snježani Četić, gđi Simoni Fabijanović  koja je koordinirala cijelu suradnju, predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te ostalim Ministarstvima s kojima se surađivalo na realizaciji, saborskoj zastupnici Danici Baričević, gradonačelnicima i načelnicima općina, ravnateljici Zavoda za socijalni rad u Supetru, ravnateljima vrtića i škola na otoku Braču, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Supetar te ostalima koji su dali svoj doprinos.

Djeci i roditeljima biti će dostupne usluge psihologa, logopeda, fizioterapeuta, edukacijskog rehabilitatora te radnog terapeuta. Prezentiran je i put ka ostvarivanju prava na korištenje usluga te istaknuta važnost daljnje suradnje svih sustava u pružanju podrške razvoju djeci i roditeljima.