NOĆ KNJIGA 2021

Ove godine i dječji vrtić Mrvica sudjeluje u Noći knjige s čitanjem isječka priče Mali Princ. Odgojiteljice Vedrana Beović i Sunčica Šerić  sa svojom djecom iz skupine 5 pretvorili su čitanje priče u maleni projekt baš kako i priliči skupini koja već dvije godine čita, sluša, interpretira, ilustrira i uživa u knjigama.

Prema njihovim riječima djeca otvorena srca kažu da ih knjige podsjećaju na ˝leptire˝ kada ih otvore, jer tada kao da imaju krila na kojima se može odletjeti u neki drugi svijet. U njima, uvijek mogu pronaći lijek za stvarnost u kojoj se nalaze. Na krilima knjiga mogu i putovati u daleke zemlje i otkrivati nove, neistražene i izmišljene daljine. Zato smo ovu, kao i mnoge priče, čitale djeci u vrtiću, prilagođeno i u dijelovima, čitav tjedan i dulje, jer u čitanju, kao i u Svemiru, vrijeme je relativan pojam!

Terapeutske priče tema je ovogodišnje noći knjige. Nama u vrtiću to su sve priče koje koristimo u radu, one nas uče, u njima uživamo, vode nas u svoj svijet i diraju nam dušu. Psihologica Pia Martinić u članku Pričom upoznajmo sebe pobliže nam je objasnila emocije kroz priče, ponudila nekoliko savjeta kako odabrati priču koja nam može pomoći u prevladavanju različitih životnih situacija i ponudila nekoliko primjera priča koje se koriste u upoznavanju s emocijama. Pročitajte priču pod nazivom PRIČOM UPOZNAJEMO SEBE

Ovim vas putem svih pozivamo da uskočite s nama u svijet knjiga, izaberite svoj omiljeni žanr, udobno se smjestite i dopustite knjizi da vam izliječi dušu i razvija um! Nadamo se da ćemo imati prilike pozvati vas kod nas u goste, da uz druženje i zajedničke aktivnosti provedemo noć (dan) knjige. Dok nam to ponovno ne bude moguće…uživajte u ovom virtualnom izdanju PRVE NOĆI KNJIGE U DV MRVICA!